A kannibalizmustól a vegetáriánus életmódig!

By   április 26, 2016

Melanie Joy vegán pszichológus nagyon intelligens előadása arról a folyamatról, amit minden iskolában tanítani kellene!
Végső soron arról a folyamatról beszél, ami a legnagyobb tudatlanságból, az intelligencia fejlődéséig vezet! Sajnos, nagyon kevesen értik meg ezt a folyamatot, de akit úgymond elkap a gépszíj, és ezekből az emberekből rohamos mértékben egyre több van, megérti ezt a folyamatot!

A kannibalizmus megtalálható napjainkban is, csak nem igazán híresztelik! Az elhunytakból készült szeretetlakomát, az ellenségeik elejtéséből származó testek ételként való felhasználását, nem igazán verik nagydobra a törzsi „kultúrákat” kutatók! A mai napig is kaphatók az ilyen bennszülöttek piacain emberi testrészek, a majmokkal, és a kutyákkal együtt! Néha egy egy, természetfilm árulkodik erről!

A fejlettebb civilizáció embere, undorral nézi egy csirkecombbal, vagy egy hamburgerrel a kezében!
Elítéli azt, amit nem kéne tenni, de mivel nem tudja, mit eszik, nem történt semmi más, csak finomabb szintre helyeződött. A további fejlődés annak megértése, hogy a földünkön élő állatok, ugyanolyan érző lények, mint mi vagyunk, és abbahagyja a húsevést! Ennek hatására, és egy megfelelő tanulás igényére, megérti, hogy a növények is ugyanúgy rendelkeznek érzékszervekkel!

Folytathatnám, de ez éppen elég, hogy valaki melyik szintre helyezi magát, és miért kérdőjelezi meg azt, hogy a kutyák és cicák is lehetnek vegák! Mivel minden kultúrában megtalálhatóak ezek a kedvencek, és azt eszik, amit a gazdáik!
Kérek ezért mindenkit, hogy ne ítélkezzen arról, ösztönösen, hogy igenis van, és volt és lesz vegetáriánus kutya, és cica!

Üdvözlettel

Virág Károly

Elérhetőségeim:

E-mail cím: virkaro56@gmail.com

Telefonszám: +36302747646

Skype: virkaro1