Hogyan készülnek, a hagyományos állateledelek?

By   december 15, 2015

Talán elég meglepőnek tűnik első blogbejegyzésem, de hidd el, több, mint húsz esztendő kutatómunkája, megfigyelések, valamint az abszolút igazság keresésének az eredményeképpen jutottam arra a végkövetkeztetésre, amit az előző bejegyzésben olvashattál!
Ki fogom fejteni a kutyák és a macskák emberhez való viszonyát részletesen is, de először vizsgáljunk meg néhány alapvetően elgondolkoztató dolgot, ami idáig vezetett engem! (mármint a meggyőződésemet, a vegetáriánus etetés mellett).

Első tudatlanságomat elismerve, feladatom volt a kezdetek kezdetén, hogy egy orvostudományilag igazolt, családi vállalkozásként működtetett tápkészítő gyártó cég termékeinek eladására szakosítottam magam!
Érdekes volt a feladat, hiszen meg kellett győznöm az akkoriban nem ritka kényszervállalkozásból létrejött kutyaeledel árusító boltosokat arról, hogy a szárított granulátumok sokkal több hatóanyagot, és az állatok etetéséhez nélkülözhetetlen tápanyagot tartalmaznak, mint amit a gondos gazdák a tűzhelyen elő tudnak állítani!

Roppant érdekesnek találtam, hogy a felhasznált húsalapanyagokat, farmgazdálkodásoktól szerezték be, és mindenféle növekedési hormonok, és az akkoriban már eléggé közismert fehérje adalékanyagok hozzáadása nélkül, antibiotikumok, és egyéb vakcinák alkalmazása nélküli, szabad tartásban nevelt baromfik teljes egészében kerültek a kutyák és a macskák eledelébe!

Arról nem is beszélve, hogy a táplálék mennyi zöldség, gyümölcs, és gyógynövény feldolgozásával vált teljes értékűvé! Hihetetlen könnyebbséget levéve a gazda válláról, egészen egyszerűen 100%-os táplálékot nyújtva a kedvenceknek! Ki kellett hangsúlyozni, hogy nem mindegy, hogy egy nagyon drága kiképzésen nevelt kutyus, hogy mennyi ideig tudja szolgálni az embert! Őrzővédők, nyomkövetők, vakvezetők, katasztrófa által elveszett embereket keresők, stb…

Mindenféle történetekkel kellett az embereket a termék értékesítőjén keresztül ámítani! Többek között, hogy tíz féle élelemmel feltöltött tányérból tíz szabadon választott kutyus, csak ahhoz a tányérhoz ment enni, ami ezzel a táppal volt feltöltve!
Ismerősek ezek a szövegek? Valójában minden sikere a tápoknak, az akkoriban kitartó, és rendszeres “tudásnak nevezett” élő reklámnak köszönhető!

Ezzel egy időben azonban észrevehető változás jött létre a piacon! Meglepően jó eredményekkel sikerült értékesíteni a tápot, nem csak a vélt felhasználók körében, mint PL. a rendőrség, és más munkakutyások köreiben, hanem a tenyésztők, és rajtuk keresztül, a magánemberek is, mint gazdik is érdeklődéssel fordultak a nagy reményekkel kecsegtető piac felé!

Az értékesítés során azonban hatalmas erővel, anyagi háttérrel azonban betört a pénzkereseti lehetőséggel, a politika is! Gondolnád, hogy a kutyaeledelt is lehet politikával szennyezni?
Bizony lehet! mégpedig az úgynevezett hozzáértők bevonásával, érdekeltté tételével!
Kinek hinne az ártatlan, érdeklődő gazdi, mint a “hozzáértőknek”?
Talán ne nevezzük nevén agyereket, ha nem tudod kikről van szó, úgysem érdekes!
Lényeg a megvezetés, ami a mai napig is uralja ezt a piacot!

Tudod, amikor a semmire való vérliszttel, húsliszttel, és egyéb vágóhídi melléktermékekkel , valamint élelmiszer ipari hulladékkal telenyomott kutya, és macskaeledel gyártmányokról beszélünk, akkor hidd el, hogy a kedvenced, hiánybetegség, és allergiás tünetekkel fog az orvoshoz kerülni! Akkor fogsz szembesülni, hogy mit kellett volna etetned kis barátoddal, amikor olyan beltartalommal feltöltött tápot fog felírni drága áron kedves orvosod, amit alapvetően etetned kellett volna, és pótolja az eddigiekben hiányzó élelmiszerigényét a segítségért kiáltó szerveknek, és sejteknek!

ami-vegan-cat-food

Ezeket a termékeket megnézheted, megvásárolhatod a webáruházamban.

Kattints ide, a webáruházért!

További információért kattints ide!

Ha bármi kérdésed van, akkor keress az alábbi elérhetőségeken!

Tisztelettel:

Virág Károly

 

E-mail: virkaro56@gmail.com

Skype: virkaro1

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.